A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete (MAGYE) Súlyosan és halmozottan fogyatékosokat segítők szakosztálya és Felnőtt fogyatékosságügyi szakosztálya 2023. november 17-én „Kapcsolódások” címmel szakmai napot szervezett az Értelmi sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetségével (ÉTA) közösen.

A programon részt vettek a szakosztályok tagjai, szakmapolitikai döntéshozók, országos szakmai és érdekvédelmi szervezetek, valamint különböző szolgáltatásokat nyújtó intézmények képviselői, akik napi szinten segítik és támogatják a fogyatékossággal élőket és az ő családjaikat. A meghívott előadók tartalmas és interaktív előadásokat tartottak, így lehetőség nyílt a párbeszédre, a gyakorlati életből hozott problémák megvitatására és további feladataink, fontos tevékenységeink felvázolására.

A szakmai nap előadói és előadásaik

A szakosztályokról

Balra Némethné Varga Viktória a felnőtt fogyatékosságügyi szakosztály vezetője, jobbra, Zahoránszky Mária a súlyosan és halmozottan fogyatékosokat segítők szakosztályának vezetője látható.

Balra Némethné Varga Viktória a felnőtt fogyatékosságügyi szakosztály vezetője, jobbra, Zahoránszky Mária a súlyosan és halmozottan fogyatékosokat segítők szakosztályának vezetője látható.

A szakosztályok rendkívül fontosnak tartják, hogy a felnőtt fogyatékossággal élő, illetve súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek sajátos helyzete, a ma még gyermekkorú fogyatékos személyek jövőtervezése, valamint a róluk való gondolkodás összekapcsolódjon, és helyet kapjon úgy a szakmai konferenciákon, mint a szélesebb társadalom körében. A fogyatékossággal élő gyermekek fogyatékossággal élő felnőtté válnak, a velük végzett munka, a róluk való gondoskodás és az együtt gondolkodás mindannyiunk érdeke. A holisztikus megközelítés, a komplex problémák megoldására törekvés közös feladatunk. Ennek tükrében szervezik szakmai programjukat, ahová minden érdeklődő szakembert, szülőt vagy érintettet is szívesen látnak.

További információk a MAGYE honlapján találhatóak.

Hír forrása: ÉTA Országos Szövetség